Thursday, October 16, 2008

Entsüklopeediaga peldikus ja Piirsaluga Lääne Elus

Meil on Sadama 5-s tore peldik. Mida rohkem talve poole, seda külmem ja ebamugavam seal istuda on, aga inimene on ju leidlik ning oskab oma elu mugavamaks muuta. Nii näiteks on meil sinna tekkinud mitu raamatut. Näiteks teise liigi autojuhilubade õpik, R. Männise raamat "Kiviküla kooli poisid" ja EE 10. köide. Esimest olen vaid põgusalt sirvinud, sest enamjaolt on see ju teada. Teine raamat on jama, halvasti kirjutatud lasteraamat, mis kõigi nende heade raamatute kõrval on lausa mannetu. Entsüklopeedia läheb aga alati asja ette.
Näiteks täna sirvisin v-tähe alt. Kõik, mis algab sõnaga vesi, on äärmiselt huvitav. Nii sain teada, kes on vesihunt. See on Aafrika mageveekogudes elav kuni 1,5 meetri pikkune röövkala, kellel on hirmuäratavad kihvad. Pilt oli ka juures. Võimas. Võib rünnata inimest. Ma ei teadnud sellest tegelasest midagi.
Vesimutist olin muidugi kuulnud, aga seda ei teadnud, et ta on putuktoiduline.
Nii et sööge rohkem ja koguge peldikusse häid raamatuid, siis saab seal kauem istuda ja saate targemaks.
Kirjutasin täna kokku intervjuu. Kuna olen korduvalt kuulnud küsimusi: who the f... is Jaanus Piirsalu, siis otsustasin, et teen temast loo. Mitte et keegi ei teaks, kes Piirsalu on, aga tema mõtteid ja vaateid ei teata, kuigi eks seegi paista teatud piirini tema lugudest ja blogist välja. Peamiselt tegin loo küll küsimus-vastuse stiilis ja rääkisime Venemaa teemadel, aga lisasin inimlikumat osa ka. Jaanus rääkis väga hästi sellest, miks Venemaa ja sealne ajakirjandus on sellised nagu nad on ja miks eestlased pingutavad oma hinnangutega üle ja ei mõista venelasi. Väga värskendav jutt. See pani mindki mõtlema, et ju olen isegi olnud ebaõiglane ja olen osanud asju vaadata ainult enda vaatenurgast.
Kirjutasin õhtul ka kokku autoriveeru, mis laupäevases lehes ilmub. Hämmastav, kui palju olen viimastel nädalatel kuulnud ideid, kuidas Haapsalut ahvatlevamaks muuta. Hiljuti käisid Linnar Priimägi ja teised linnaesindajatega kohtumas. Igavesti huvitav arutelu oli. Aeg-ajalt on ikka vaja, et võõrad tulevad linna ja vaatavad asju eemalolija pilguga. Tea, kas Priimägi muidugi enam oma nõu jagab, sest teeb ta ju seda peamiselt raha eest. Mis on mõistetav - ta on selle nimel elus palju vaeva näinud, et midagi ajukäärude vahel liiguks.
Aitab, "Tuulepealne maa" algas telekast. Püüan selle kõiki osi vaadata. Käisin võtetel ka, tundub tore sari olevat.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home