Sunday, October 19, 2008

Hanedega taevas ja teenindus ilma kultuurita

Reedel täitsid Haapsalu õhtuse taeva haned. Kaeblesid mis kole. Haned lähevad, teadagi mis taga. Ja täna ongi külmem. Päeval tundus, et vihm on kohe-kohe muutumas lörtsiks. Ilm on nii mokas, et ei viitsi isegi kinno "Detsembrikuumust" vaatama minna. Olen nii palju eri arvamusi kuulnud selle filmi kohta. Äärmuslikke. Aga jätan minemata, sest tervis on ka tatine. Samal ajal algab ETVst "Inimesed sõdurisinelis", mida pole ammu näinud, kuigi see on nagu "Kevade" algus, mis on pähe taotud. Aga mis siis. Ahjusoojas toas on ikka mõnusam olla, kui kõledas kultras köhida ja nuusata.
Leidsin endale lõpuks Haapsalus lemmikkoha, kus saab ka jalgpalli vaadata. Imelikult kombel selliseid kohti siin pole. Africa pubis on küll suur telekas seinal, aga mu teada nad jalkat ei näita. Häälega mitte, võib-olla pilt tuleb. Igatahes käisin sealt reedel läbi ja ootasin tuttavat ning sain halva kogemuse. Telekast tuli Volkonski kontsert ja pärast näitas veel mingeid kontserdilõike mingitest bändidest, kes vist Rabarockil käisid või sinna järgmisel aastal tulevad. Ei saanudki aru, sest häält polnud. Nii palusingi baariteenindajalt, et pangu häält, muusika tuleb telekast ja mis mõtet on näidata hääleta pilti ning kuulata Sky Plusi või ma ei tea mis tilulilu, kus iga loo järel tuleb reklaam, mis kestab kauem kui lugu kestis. Ah sa mait kus nähvati mulle, et neile meeldib see muusika ja telekal häält ei ole ja ei tule. Minus tekkis lausa tahtmine selle preiliga pikemalt vestelda, aga sain endast võitu, sest ta pilk oli tuhm nagu tuhatoosi põhi. Ega see oleks kuhugi viinud. Teeninduskultuur on seal pubis küll nii õhukese kihiga, et kahju neist kohe. See oli Haapsalus elamise jooksul nüüd teine kord, kui seal käisin ja ega rohkem lähe ka. Torssis nägudega teenindajad, kes ülbitsevad, võivad oma pubis üksi istuda. Loodan, et selle koha omanikud on nende alluvatest targemad.
Aga mõnusa koha nimi on Rondo, mis oli varem kuidagi varjusurmas. Nüüd on see koht reedel ja laupäeval õhtuti lahti. Polnud seal vist mitu aastat käinud, praegu on seal igatahes väga hubane ja teenindus on ka tore. Leti taga on omanik ise. Nad olevat lubanud, et näitavad telekast ka Meistrite Liiga mänge. Väga tubli otsus, olen kohal ja jätan neile suurima heameelega oma raha.
Haapsalu on muidugi üldse alla keskmise teeninduskultuuriga koht. Ma ei mõista, mis neid inimesi seest närib. Nende elu tundub olevat selline piin ja viletsus, et kohtudes tahaks neile tasuta Prozaci-paki pihku pista.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home