Friday, October 24, 2008

Eesti sõdurit häbistanud naine jäi vahele

Ainult head uudised. Üleeile helistas mulle Araabia Ühendemiraatidest tuttav ajakirjanik. Käisin Sharjah osariigis kunagi lugu kirjutamas. Teema oli Eesti kaitseväelase Andrei Koroli vangikukkumine. Kui keegi ehk mäletab, siis teda süüdistati purjus peaga Sharjah osariigi lennujaamas sealse töötaja, naise, ahistamises. Andrei istus päris pikalt seal vanglas. Teda ähvardas kõva karistus. Oli mitu varinti, Peamine oli ihunuhtlus ja pikk kinni istumine. Eesti riigile läks see kõvasti maksma. Tuli advokaadile maksta, vaheisik saadeti kohale ja eriti suurt kahju tegi see juhtum Eesti mainele. Kirjutasingi siis Sharjahst, et see pagana lennujaaa töötaja süüdistas Korolit alusetult. Mu tuttav ajakirjanik helistas talle ja puges talle hinge. Päris oskuslikult tegi seda. Rääkis umbes nii, et kuule, ma olen ka naine ja saan sust aru, räägi ära, kuidas asjad tegelikult olid. Ja siis see naine puistaski südant, et jah, tal on suur pere selliste asjade eest saab nõuda suurt raha. Ja nõudiski kohtus miljon eurot. Tema advokaat ka ju teadis, et Koroli taga on terve riik. Sealt kukub suur papp. Lõpuks see nõutud summa vähenes ja midagi ka Eesti riik maksis, aga seda ei avalikustatud. Korol vist sai ikka ihunuhtluse ka kätte. Sellest ka ei räägitud, et mitte riiki häbistada. Käisin seal kohtuistungitel ka ja eks see üks suur näitemäng oli. Aga ega seal nalja olnud. Sharjah on hullult radikaalne muslimi osariik. Naise ahistamise eest saab ka surmanuhtluse määrata. Korol oli suures jamas.
Kohtus jäi Korol sisuliselt süüdi. Kuna ta oli seal lennujaamas mälukas ja ta ise ei mäletanud, mis ta tegi, siis ta nii ka kohtus ütles. Ma pean Korolist seepärast väga lugu. Ta oli üdini aus. Ta oleks võinud lihtsalt valetada ja öelda, et pole olnud, tema pole naist puudutanud, aga ta ütles nii nagu asjad olid: olin purjus ja ei mäleta. Ausõna ei tea, mis juhtus. See andis vastaspoolele muidugi võimaluse öelda, et näete, kutt ei mäleta ja lääne ühiskonna paadunud frukt on süüdi ja naisel on õigus. Eks Korolist oli see ka natuke rumal. Mu meelest oleks ta võinud lihtsalt valetada, mis sest, et ei mäletanud. Piinlik lugu niikuinii, aga kaalul oli palju.
Ja räägin seda kõike seepärast, et nüüd võeti see egitlannast lennujaama piiritöötaja vahele. Tehti eraldi operatsioon tema pärast. Ta laskis maale valepassiga inimesi, kes maksid talle altkäemaksu. Tibi on puhas pettur. On ja oli seda ka enne. Mul on selle üle hea meel, et ta vahele jäi. Kuigi Korol oli ise ka asjade sellises käigus süüdi, keeras see naine tema elu üsna peesse. Ta pidi kaitseväest lahkuma, naine ja ema olid kodus murdumise äärel, Eesti vene ajakirjandus mõnitas nii naist kui ka Andreid. Kogu jamas jäi Korol kõige rohkem süüdi, kuigi rühmaülem võimaldas teel Afganistanist koju kaitseväelastel Sharjahs vahemaandumisel juua. Korolile jäi plekk külge, aga tegelt oli kogu rühm patune. Enamik neist jõid seal lennujaamas. Vormis, Eesti rigi sõduritena. Missioon lõpeb, kui sõdurid on kodus. Nemad ei olnud kodus. Sisuliselt olid nad veel missioonil. Ja muidugi ei saa rumalamalt käituda, kui hakata Sharjahs jooma. Kuigi tegu oli lennujaamaga, seal müüakse tax free poodides ka alkoholi (vahetsoonis, mitte Sharjah osariigi territooriumil), on seal alkoholi müük ja tarbimine rangelt keelatud. Saab mitu aastat vanglat, kui vahele jääd. (Eh, eks sai isegi naaberosariigist Dubaist õlut toodud, aga see selleks.)
Panen siia selle naise tabamisest rääkiva artikli ka üles. Autor on Afkar, see tuttav reporter.

Woman Cop Nabbed in Bribe Sting
Afkar Abdullah
24 October
SHARJAH — In a sting operation carried out by Sharjah Police recently, a 38-year-old Egyptian woman police officer posted at Sharjah International Airport was caught red-handed while accepting a bribe for facilitating the departure of a “traveller who possessed someone else’s passport”.
The ‘traveller’ in this case was a decoy sent by the police.
According to a source in Sharjah Police, the woman officer used to facilitate the departure of expatriates who were absconders or had been blacklisted for violating financial commitments and other laws.
In the recent past, she allegedly helped four persons to flee the country after charging them Dh4,000 each. The four persons had travelled on passports belonging to others, after replacing the photos with their own. Two of them were barred from leaving the country because they had huge outstanding debts. The other two had left the country by violating immigration rules.
On receiving a tip-off, the police laid a trap. An undercover agent approached the woman officer and offered Dh5,000 for facilitating his departure on someone else’s passport. She took the bait and arranged for the decoy to board the flight.
The officer was arrested and taken to Al Heera Police Station. After a week in custody, she was released on bail after one of her relatives stood guarantee for her.
On March 19, 2006, Khaleej Times had reported that the same woman officer had demanded one million euros from an Estonian peacekeeper who was en route to his country from Afghanistan. The soldier had got drunk. The woman, taking undue advantage of his condition, alleged he sexually harassed her.
The Estonian soldier pleaded innocent and was later sent back to his country.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home