Thursday, July 30, 2009

Paralleelmaailma eksinud

Hommik on nii palav, et võtab pildi eest. Isegi aias varikatuse all istuda on piinav. Õhk on lausa paks. Eile oli ka, aga peamiselt toredatest inimestest, kes olid Tarmo majja ööbima tulnud. Päris naljakas õhtu oli. Tagantjärele mõeldes ma polegi istunud koos nn päris bemmimeestega. Sellised kutid, kes kuulavad autos valjult diskot ja hip-hopi jms. Sõidavad lahtise autoga (ja oligi BMW, nagu peab) ja seda valjemaks keeravad muusika. Räägivad slängi, millest on raske aru saada. Või siis tegelikult räägivad nad sellise diktsiooniga, et ei saa aru.
Hoovi pargitud autost tuli väga valjult Sadama viie hingeelule harjumatut muusikat. Kui palusin selle vaiksemaks panna, siis läks külalisel nina krimpsu. Proovisin õnne sellega, et pakkusin talle Taaga plaati kuulata, aga see ei läinud läbi. Sain teada, mis juhtub siis, kui Mart Kalvet laulab. Nimelt teatas bemmimees: "Ei, seda küll kuulata ei saa. Meil on kohe tibid siia tulemas ja kui nad kuulevad sellist muusikat, keeravad nad otsa ümber." Tõsijutt. Õnneks oli vist muid tõrjevahendeid veel, igatahes tibide hordid jäidki tulemata või ma siis olin suutnud selle seltskonna nähtamatuks mõelda ja ei märganud neid.
Sadama viies oli üsna ehmatav selliseid külalisi kohata. Nagu oleks mingisse paralleelmaailma sattunud. Nii umbes kord aastas kannatab välja ja on hariv. Ilmselt mõjusime meie neile samuti, nagu nemad meile.
See-eest arutasime Tarmoga leheteemasid. Sellised arutelud on mõnusad. Koondavad mõtteid. Vahest on vaja end üles äratada. Hakkame augustikuust täitma teematabelit. Märgime sinna, millest oleme kirjutanud ja millise piirkonna kohta. Teeme statistikat, et saada teada, millest kirjutame liiga palju ja millest võiks rohkem kirjutada. Ja mis paikkonnad vajavad rohkem tähelepanu. Niisama lehte sirvides ei saa head ülevaadet, aga kui iga lehe ilmumise järel kõik artiklid teema järgi tabelisse panna, on pilt kohe selge, kuhu aur läheb. Nii saab kohe reageerida ja edaspidi oma tähelepanu vähem kirjutatud teemadele juhtida. Näiteks on meil praegu liiga palju kultuurilugusid. Mõnes mõttes on see mõistetav, sest suvel on palju kontserte, näitusi jms. Vahest läheb siiski liiale, aga eks see ole mööduv.
Kuu aja pärast teeme esimese kokkuvõtte ja võin selle siia ka üles panna. Kahe kuu pärast saab jälle võrrelda, kas oleme vastavalt statistika tulemustele oma tööd muutnud ja valged laigud täitnud.
Valged laigud täitis hiljuti ka RMK. RMK kodulehel on marjade-seente kasvupiirkonna kaart. See oli neil lahe mõte. Arvata on, et neis paigus saab korilaste kontsentratsioon olema suur, aga mis siis. Mulle meeldib RMK töö, nad näevad oma nn vara jagamisega vaeva. Matkarajad, ööbimispaigad jms on hästi kättesaadavad. Peaks ise ka seenele sõitma.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home