Saturday, June 27, 2009

Nikolaj Andersen tuleb Augustibluusile

Sain eile kõne Augustibluusi korraldajalt. Lõpuks on täiesti kindel, et taani hill country bluusimees Nikolaj Andersen (kirjutasin temast mais) on lisatud esinejate nimekirja. Seni oli see natuke lahtine. Olen Nikolajga kogu aeg kontaktis olnud ja olin juba mures, et pole saanud talle kindlalt öelda, kas korraldajad teda ikka tahavad või mitte. Lubasin, et maksan tema sõidukulud kas või ise kinni. Mõtlesin juba, et peaks sõprade seas korjanduse tegema, aga õnneks ei pea seda tegema, sest korraldajad võtavad kulu enda kanda. Ega neilgi kerge ole, praegu on sponsoritega kitsas. Järgmisel nädalal lisatakse Nikolajd tutvustav tekst, pilt ja ehk ka üks lugu festivali kodulehele www.augustibluus.ee.


Selline on Nikolaj pill. Tehtud väikeste veinipudelite kastist. Igavesti ägedat häält teeb.

Nikolaj annab oma kolmekeelse kitarri, viiekeelse viiuli ja mõnusa lauluhäälega Augustibluusile palju juurde. Lisaks mängib ka rütmipille. Seega ühemehebänd. Lisaks raudteejaama kontserdile kuuleb teda ka Haapsalu tänavatel mängimas.
Nikolaj tuleb Haapsallu koos perega. Temale on see Eestisse teine reis. Esimene oli mais, kui ta Haapsalus ja Tallinnas esines. Tarmoga on räägitud, et nad peatuvad Sadama 5s, kui ma neid enda juurde võtta ei saa. Seega on oht, et Sadama 5s õuelt kostub neil päevil sagedamini bluusihääli.
Eile istusimegi suht suure seltskonnaga Tarmo juures. Kuidagi spontaalselt tekkis tubane lauamänguõhtu. Ilm oli vahelduv ja väljas ei saanud kükitada. Täna sama lugu. Praegu sajab üsna kõvasti, kuigi ilmateatest ei mäleta, et sellist jama oleks lubatud. Olen kodune järgmise nädala lõpuni. Pean raamatusse mõned parandused sisse viima ja kui aega üle jääb, siis kirjutama ka uut. Tahan uue augustiks valmis saada, sest siis on Otil aega joonistada. Kui valmis ei saa, võtab Ott uue töö käsile, mis tähendab, et järgmine võimalus tekib kes teab kui mitme kuu pärast.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home