Saturday, June 13, 2009

Aasia hiilis läbi vihma Haapsallu

Tänane päev on olnud üks suur veepidu. Peaaegu terve päev on sadanud. Aga üks hea asi oli ka - täna avati aasia toidu restoran Bombay. Lõpuks. Nädal hiljem kui lubatud, kannatus oli täitsa katkemas.
Koht on mõnes mõttes vastuoluline. Vanast majast ümber ehitatud ja oluliselt laiendatud söögikoht on muidu sisult päris ok, aga aasia fiilingust on asi muidugi kaugel. Laudseinad, -laed ja -põrandad, mis sobiks hästi tavalisse eestipärasesse kohta, aga ega väga hull ka olnud. Ütleme nii, et kodune ja mitteaasialik.
See-eest on väga palju verandapinda. Teisel korrusel kaks - üks katusealune ja teine lahtine. Lisaks on veel eraldi vesipiiburuum, mis mõeldud ka sigareti suitsetamiseks. See on poollahtine, ehk siis läbipaistev katus on peal, aga räästaalused on avatud. Seega suvel mõnus, talvel mitte. Aga mis siis. Vähemalt on katusealune suitsuruum.
Esimesel korrusel on ka kaks verandat. Väga ok. Hoovis on aga lastele mänguväljak. Isegi päris suur batuut paistis. Nii et võib lapsed "ära panna".
Kuna koht oli lahti esimest päeva, siis ilmselt levis uudis kiiresti ka läbi vihma. Igatahes oli palju rahvast. Teenindajad olid natuke kohmetud, aga mitte üleliia. Said hakkama küll.
Köögis paistis mu meelest ka restorani omanik (oli vist see, kelle oma on Tallinnas Mandarin) ja kohalik boss, lisaks veel paar võõramaist tegelast. Seega kogu toit valmis india/pakistani/ja-kes-teab-veel-mis-maa tegijate käe all. Ja seepärast tulebki nüüd kõva häälega karjuda: söök oli väga hea.
Sõin Bombay lambaliha - äärmiselt hea. Lihaga miksitud riis, spinati ja sibulaga ülipehmeks hautatud lambaliha. Veel võtsin klassikalist Tom Yam Koongi suppi, mis päris klassikaline polnud, kuid oli siiski hea. Puuduseks oli teravus, kuigi see supp peab olema nii kange, et tahab hinge kinni võtta. Loodan, et nad ei hakka toite eestipäraseks muutma ja pehmendama, sest siis pole sellistel restoranidel mõtet.
Mari-Liis sõi kevadrulle krevettidega - olid suurepärased. Kaste oli täitsa õige ja rullid ise ka. Tellitud oli ka riis mingi kalaga (ei mäleta, mis stiilis ja mis lisanditega), aga kui see saabus, siis oli kõht liiga täis. Võtsime koju kaasa. Homme proovime.
Ja kõige selle juures ehmatasid hinnad. Heas mõttes. Tavalised kevadrullid maksid 25 krooni!!! Kanaga ja krevettidega rullid olid kas 28 või 30 krooni, aga vahet polegi, sest see on Eestis odav. Minu põhiroog maksis vist 60 krooni. Ja see oli piisavalt suur ning väga maitsev. Supp oli ka odav, aga suur. Nii et toit sai küll viis punkti viiest.
Maja kohta veel paar märkust on. Teise korruse verandade uksed on sellised, et avada ja sulgeda saab ainult seestpoolt. Kui uks pole lingis (sulgemine käib nagu tavalistel pakettakendel), siis see ei seisa praokil vaid langeb pärani lahti. Täna oli aga suht külm ja inimesed tahtsid ukse kinni lükata, selleks tuli uks lingist sulgeda. Samal ajal olid aga verandal mõned inimesed, kes pärast seda enam ise verandalt sisse ei saanud. Keegi pidi seestpoolt neile ukse avama. Veider, kuidas ehitajad sellise prohmaka on teinud.
Kõigest sellest hoolimata on Haapsalus nüüd koht, kuhu võib kindla peale sööma minna. Loodan, et need toidud jäävad ka edaspidi nii heaks. Lahtioleku aegu ei taibanud vaadata, aga kellelegi ettekandja teatas, et täna on 24ni. Sellest piisab. Ju nädala sees on vähem avatud, aga see on loomulik.
Kuna Bombay asub Lääne Elule piisavalt lähedal, hakkan seal ilmselt pidevalt istuma.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mis see suur auk seal Haapsalus on? Kuhu täpsemalt see söögikoht jääb?

1:43 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home