Tuesday, June 30, 2009

Slavka Kobrin tuleb Augustibluusile

Teate vormis:
14.-15. augustil toimuv Augustibluus toob kuulajateni üle kahekümne esineja üheksast riigist – kinnitust on saanud legendaarse kitarristi Slavka Kobrini saabumine festivalile.
Costa Ricalt saabuv kitarrist, Ultima Thule asutajaliige Slavka Kobrin on kokku pannud projekti Straight From The Jungle, kuhu kuuluvad solistid Lea Liitmaa, Tanel Padar ja Emil Rutiku, trummar Peeter Jõgioja, Harmo Kallaste klahvpillidel ning saksofonistid Virgo Veldi, Margus Männa ja Siim Aimla.
Esinejate nimekirja on lisandunud ka Taanist pärit Nikolaj Andersen ühemehebänd. Andersen laulab ja mängib korraga rütmipille ning kolmekeelset isemeisterdatud kitarri meenutavat instrumenti. Anderseni võib kuulda ka viiekeelset elektriviiulit mängimas. Taanlane mängib Mississippi deltast pärit hill country bluusi.
Kodumaine Compromise Blue astub üles koos festivali kuulsaima väliskülalisega, kelleks on USAst Mississippist pärit laulja ja kitarrist Omar Kent Dykes.
14. augusti õhtul astub piiskopilinnuse lavale The Fabulous Thundebirds Tribute Band. Selle projekti on eesti bluusmuusikud spetsiaalselt Augustibluusi jaoks kokku pannud, solistiks on Airi Allvee. Suurepärase muusikaelamuse tõotab pakkuda ka prantsuse juurtega Texasest pärit lauljatar Nina van Horn, kes saabub Haapsallu oma kontserttuuri raames Šotimaalt.
Põhjanaabreid esindavad festivalil Wentus Blues Band ja The Los Taco’s Blues Band. Rootsist tuleb Stellan Viking Rythm’n’Blues Band. Kohal on ka tavapärane Augustibluusi esineja Jimmie “Bluesman” Lawson.
Esinemispaiku on sel aastal kokku ligi kümme - bluusi kuuleb iidses piiskopilinnuses, vanas raudteejaamas, kultuurikeskuses ning vähemalt viies eri paigas linnatänavail ja suvekohvikuis.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home