Saturday, December 13, 2008

Raamat käes ja tuju hea


Sain eile trükikojast esimesed sada raamatut. Trükk on väga kvaliteetne ja kõik on täitsa OK. Kirjastaja Margus arvas, et raamat näeb mõnusalt vanamoeline välja, natuke nagu vanasti olid seiklusjutte maalt ja merelt sari. See oligi taotlus ja tore, et nii ka välja kukkus. Raamat räägibki ju tollest ajast, mil see sari Eestis menukas oli. Kuigi tegemist on lasteraamatuga, on see ikkagi ka ühe põlvkonna, seitsmekümnendatel sündinute raamat.
Täna oli Haapsalu raudteejaamas esitlus. Kuna samas toimus ka jõuluturg, siis oli rahvast palju. Aivo Paljasmaa tegi häält ja pani mind piinlikusse olukorda - pidin rääkima mikrofoni, mida ma ei oska teha -, aga muidu oli igavesti tore. 45 minutiga osteti 18 raamatut, mis polegi ju paha. Siis pakkisin asjad kokku ja tulin koju. Ahjaa, ETV tegi uudislõigu ka, mida ei osanudki oodata. Esmaspäevases hommikutelevisioonis peaks jooksma. Margus mainis ka, et pakub teemat filmimeestele. Tegelikult on seda filmistsenaariumiks üsna lihtne teha, sest raamat on üles ehitatud aktiivselt ja tegevus on edasi antud dialoogikeskselt. Mäletan lapsepõlvest, et kui raamatus oli palju dialooge, siis see meeldis mulle. Kirjutasingi siis selle tunde järgi, mis lapsena õige tundus. Ja endine ämm ostis raamatu oma pojale, kes on juhtumisi igavesti vinge kaameramees - Kristjan Jaak Nuudi. Ta on filminud "M-klubi", "Õnne 13t", "Tuulepealset maad", "Klassi" jt kuulsaid asju. Kirjutasin tema raamatusse, et ta siis selle filmiks teeks :).
Aga pagana Ott Vallik, kaabakas, ei tulnudki esitlusele kohale. Ise joonistas raamatusse vinged pildid ja ei tulnudki mulle abiks edvistama. Aga noh, tal oli hea põhjus - ta tegi juhilubade teooria eksamit. Ja mis peamine - ta sai hakkama. Tubli, Ott, varsti saad Aidile kutsarit teha, kui ta ise sõita ei viitsi :). Nii et ainult head uudised.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

äkki oli see jõulukingiks ja nüüd ma sain teada!
eks ma siis loen ja teen filmi.

5:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

kle aga kirjuta ise stsenaariumiks ja lavastame kahepeale!

5:14 PM  
Blogger ivar said...

Oh pagan, nüüd sain küll jamaga hakkama, kui see jõulukingiks oli :).
Aga tegelt ka, stsenaariumiks on seda lihte ümber kirjutada, kuigi ma pole stsenaariume kunagi kirjutanud, kuid enam-vähem siiski tean, kuidas asjad käivad.

4:30 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home