Saturday, November 29, 2008

Terror - õige aeg reisimiseks


Väiksed sõbralikud "terroristid" ootavad meid.

Kuulsin eile, et KLM oli katkestanud lennud Mumbaisse. Täiesti kindel selle info paikapidavuses küll pole, aga tuttav reisifirma töötaja nii väitis. Asi selles, et KLM tuli just hiljuti välja odavate Mumbai piletitega. Natuke üle 6000 krooni koos kõigi maksudega edasi-tagasi. Välja tuleb osta selle aasta sees. Loomulikult plaanisin osta ja jaanuaris-veebruaris jälle Indias ära käia. Nüüd ei teagi, mis saab. Lääneeurooplased on ju nii pagana arad ja kui kuski mingi terrorirünnak või loodusõnnetus on, nii tühistavad broneeringud. Turismipiirkonnad kannatavad seeläbi muidugi palju.
Kuna olen alati just nendel puhkudel palju reisinud, siis on see tegelikult tore, et turiste on vähe. Liiga vähe ei tohi ka olla, siis seiskub kogu kohapealne elu. Alari just tuli Indiast Keralast ja ütles, et rahvast oli väga vähe. Baarid pandi kl 23 kinni ja tuttu. See on ka jama. Samas Kerala on muidugi niikuinii alkoholivastane osariik ja seal ongi lõbustustega natuke halvemini kui näiteks Goas. Keralasse ma ei viitsiksi seekord minna.
Ja nagu tellitult, nii on ka mu teine reisisiht, Tai, omadega jamas. Muidu suht normaalsed inimesed on nüüd täitsa käest ära läinud. Nad ikka üldse ei mõtle, mida teevad. Selleks, et valitsuse vastu olla, ei pea küll lennujaamu blokeerima. Tai elab ju peamiselt ainult turismist. Saevad oksa, millel istuvad. Ja seda kõige suuremal turismihooajal.


Alarit jäid Goasse leinama sõbrad, kes nüüd on ilmselt nälga surnud, sest karmi olemisega mehe rinnus põksub hell süda ja nähvitsad kasutasid iga söögikorda ära, et tema taldrikult midagi enda kurku näpata.

Jama on ka see, et mu reisikaaslased kukkusid ära. Kodresemutt tahab oma Pedroga Rodriquezega Mehhikosse minna. Poleks ka selle vastu midagi, aga mingit konkreetsust nende plaanides pole. Kuigi veel paar sõpra justkui tahaks minna, on asi siiski lahtine. Alari tuleks ehk veelkord kaasa, aga ta ei saa üle kahe nädala olla. Nii tundubki mulle üha enam, et lähen üksi või siis tõesti ainult kaheks nädalaks. Kui aga keegi tahab ka tulla, siis andke aga teada. Variandid on kas kaks nädalat või kuu. Pilet edasi-tagasi umbes 6000 krooni, viisa vist oli ligi 1000. Elamisele-olemisele kulub kuus umbes 10 000 krooni, mis on paras priiskamine ja laiamine. Kahe nädala peale kulub muidugi vähem. Kuna turistidega on Indias praegu sutsu halvemini kui tavaliselt, siis on hinnad ka all. Ja ruupia on ka kõvasti oma väärtust aastaga kaotanud.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home