Thursday, December 04, 2008

Laulge kaasa ehk pidu kõrvaltoas

Helistasin just Tarmole, kuigi tema tuba on ju siinsamas kõrval. Tahtsin teada, kas ta on siin või Uuemõisas. Tahtsin uurida, kuidas tema kõrvakuulmise ja enesetundega lood on. Nimelt käib meie kõrvaltoas raju pidu. Rumse õde on koolikaaslased jälle külla kutsunud. Eelmine pidu oli nädalavahetusel, aga nüüd on nad siis juba ka neljapäeviti asja ette võtnud. Eks ma saan neist aru, selles vanuses see nii käibki. Samas võib juhtuda, et peod muutuvad patoloogiliseks, siis võib hakata ära tüütama.
Pidu saab mitut moodi pidada. 15-16aastased peavad siis ilmselt seda just niimoodi. Osaliselt kattub see minu pubekaaja pidutsemisega, kuhu kuulus loomulikult kõva muusika. Aga ma küll ei mäleta, et oleksime kogu kambaga kõva häälega kaasa laulnud. Eks see peakski andma pildi, mis mul siin kõrvaltoas toimub. Just teatati, et hakatakse pudelimängu mängima. Seda mängisime kunagi meiegi. Aga me ei laulnud. Ei kõvasti ega vaikselt.
Eelmine pidu oli siin vaat et ägedam kui praegune. Ja loomulikult ühislaulmisega. Jõudsin õhtul koju ja kuulsin tänaval kisa, laulu ja muusikat. Kuna avatud aken oli Laine sanatooriumi poole, mis asub kõrval, siis kartsin küll, et sanatooriumist kutsub keegi politsei, sest soome vanakesed ei saa seal lärmi tõttu magada.
Ah, tegelikult pidutsesime me vanasti veel kõvemini. Nii et ära virise, vana toi.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vähemalt eilse ürituse ära mainimisest nii palju kasu, et tüdrukul nüüd suud-silmad häbi täis ja välja käidud tema poolne lubadus, et ei ühtegi pidu enam SadamaViies. Näis kaua vaikus kestab.

8:43 AM  
Blogger ivar said...

Ega ma olegi nende peale pahane. Las pidutsevad, aga kella ühe paiku oleks tahtnud juba magama jääda :). Väsu tuli peale.

8:20 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home