Saturday, November 22, 2008

1inda kodus, 6ik saarel ja eba5akas Kuuba

Nii, see on nüüd jälle käes. Üksinda-kodus-aeg. Mingi haige järjekindlusega näidatakse igal aastal detsembrikuus filmi "Üksinda kodus". Ei mäletagi, mitu osa sellel on. Igatahes piisavalt palju, et jõuludeni välja venitada. Täna näitab TV3 esimest osa. Ilmselt järgmine laupäev teist jne. See on siis nende arust tore jõulufilm vist. Mis nipiga küll on vägivallaga vürtsitatud film seotud jõuludega? Okei, seda peetaks komöödiaks, aga ikkagi. Mis pagana pärast ameeriklastele meeldib teha lastefilme, kus nali on kirvega pähe löömises. Ja siis on mingid telekanalid, mis seda saasta kokku ostavad. Aga las ta olla, ega ma nüüd nii tige vanainimene ka ole, et muretseks selliste asjade pärast.See-eest on ETVs hea film.
Olen täna koeravalves. Kuuba teeb all parajat põrgut. Ta on ära õppinud lambi põlema panemise. Ei tea, miks talle see meeldib, aga kui jälle all käin, siis tuli põleb. Algul mõtlesin, et olen ise unustanud põlema, aga tuhkagi. Nüüd olen eraldi jälginud, ikka tema on lülitit vajutanud. Eks ta ole veel nooruke, äkki kardab pimedust :). Korra sai ta maja peale lahti ja loomulikult jõudis mu ukse ette uue oja tekitada. Ebaviisakas temast muidugi.
Otsustasin, et teen oma raamatu tutvustamiseks netilehekülje. Lihtsa, niisama blogspoti aadressiga. Kuna raamatu tegevus toimub mu kodukandis, siis näitangi neid kohti. Pildistasin suvel kunstniku jaoks mõned kohad üles, et ta saaks aimu. Enamik paiku on üsna muutunud võrreldes 1980. aastatega. Paigad on võssa kasvanud ja ei tundnud neid äragi. Vana suitsusaun on ära lammutatud, millest on kahju. Täitsa korralik saun oli, see püsinuks veel sada aastat püsti. Saar, kus esimese osa tegevus toimub, oli lausa metsa kasvanud. Pisike saareke, aga triiki puid täis. Vanasti oli seal ainult üks kuusk. Järgmise raamatu tegevus toimub ka sealkandis, aga peamiselt metsas. Ja Viljandi noortevanglas. See pandi hiljuti kinni. Tea kas see on nüüd ära lammutatud. Vaevalt et nad kesklinna sellise monstrumi püsti jätavad.
Kirjandusuudistest veel niipalju, et Lääne Elu hakkab varsti "Tapvat uudishimu" järjejutuna avaldama. Tervet raamatut küll mitte, aga ehk kaks kolmandikku. Paneme pildid ka juurde, siis on lõbusam.
Ahjaa, Päevaleht kirjutas täna mu loole juhtkirja juurde. Päevalehes endas ma sel teemal artiklit ei leinudki. Lääne Elus aga küll. Lahe. Nimelt kirjutasin LEs, et naftahind on maailmaturul 3,5 aasta madalaimal tasemel, meil ka tanklates hinnad langenud, aga bussifirmad ei kavatse piletihinda alandada. Päevaleht kirjutas samal teemal siis juhtkirja. Väga hea, tore kahte lehte kõrvuti lugeda, täiendavad teineteist.

1 Comments:

Anonymous Bossier City Pool Services said...

Grateful for shharing this

11:17 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home