Saturday, August 01, 2009

Seanahaveotalgud

Augustibluusi täpne kava on mõnda aega juba kodulehel üleval. Toimub 14.-15. august. Tulge siis kohale, palju häid esinejaid on.
7.-9. augustil on aga Valge Daami päevad. Kava on väga mitmekesine.
8.-9. augustil on raamatulaat. Kohal on paljude kirjastajate esindajad. Täistundidel esinevad autorid ja kirjastuste tegelased. Müügil on ka igasugu sellist kirjandust, mida poodides pole. Ja lisaks toimub tasuta raamatute laat. Seekord korraldab keskraamatukogu. Eilse seisuga veel väga palju raamatuid polnud toodud, aga kui ma kevadel seda ise korraldasin, siis toodigi üsna palju viimasel nädalal. Viin ise ka eelmisest laadast üle jäänud raamatud sinna. Neid peaks olema üle kümne kasti, kui meisterlugeja Tarmo pole neid sisse hinganud :).
Ei oli sadamas päris lahe ettevõtmine. Jaan Toomik ja hulk teisi kunstnikke korraldas kaasaegse kunsti festivali "Seanahk". Algas kl 19 ja lõppes kunagi pärast südaööd. Pole Haapsalus nii palju tegusaid kunstnikke korraga näinudki. Tulid lausa bussiga Tallinnast kohale. Väga vinge. Üle hulga aja nägin Raikat. Oli teine nii ontlik, et ei tundnud äragi. Õpetajahärra ju.
Toomiku etteaste oli nagu ikka olema peab - veider, aga mõnus. Lahe oli kõrvalt vaadata, kuidas inimesed jälgivad ja nuputavad, mida üks või teine kujund tähendab. Ilmselt tihti mõeldakse üle, aga peaasi et mõeldakse.
Mingid sümbolid hakkavad ise ootamatult tööle. Võta sa kinni, kas kunsntik seda nii mõtles, aga võimalik, et mõtles. Näiteks oli kai peal kraana otsas tühi merekonteiner. Üks ots oli õhus ja teine maa peal. Uksed olid lahti ja sees olid prožektorid, mängis vali klubimuusika. Rahvahordid seisid avatud ukse sees ja vaatasid-ootasid. Mitte kõige vähematki ei toimunud ega juhtunud. Oodati edasi. Ikka ei midagi, ainult muusika. Ja siis astusid paar tüdrukut kaldus põrandaga konteinerisse sisse ja hakkasid tantsima. Spontaalselt. Tulid järgmised ja nii oli kogu konteiner paksult rahvast täis ja tantsiti. Kas Toomik seda lootiski, et tema teos sellisel moel tööle hakkaks ja oma elu elaks? Võimalik. Igatahes toimis hästi. Paneme teisipäeval lehte piltidega ülevaate. Tarmula tulistas puusalt ja pilte peaks olema häid.
Täna tõotab samuti huvitav päev tulla. Lähme suure kambaga Padise kloostrisse (loodame, et naised sinna ei jäägi, aga võib-olla tuleks see neile kasuks). Kare Kauks ja Mahavok esinevad. Tõotab tehniliselt väga kõva kontsert tulla. Ja eks on ju tore jälle vanu lugusid kuulata.
Sealt põrutame kohe edasi Nõvale Peraküla simmanile, kus Tarmo saab oma lapsepõlvesõpradega mürada ja teised niisama tõnkuda. Öösel linna tagasi. Praegu on tulemas Maru-Liis, Kaire, Sirts ja Tarmo, aga võib juhtuda, et ka Lauri ja Eve võtavad jalad ja rattad alla. Nad käisid siinkandis eile pulmas ja äkki nad ei viitsi kohe uut looma lasta. Ja Marten on ka siin, aga tema vist peab ära sõitma. Kahjuks on ilm natuke jahe, pilved peaksid õhtuks taanduma, teatas ilmamoor Maru-Liis satelliidipilte vaadates. Katsugu ainult eksida, klooster ootab...

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

"Loodame, et naised sinna ei jäägi, aga võib-olla tuleks see neile kasuks" - Pigem tuleks klooster meestele kasuks ning nad võiks sinna jäädagi. Klooster saaks ülesehit ning kainet mõistust tuleks ilma juurde.

5:26 AM  
Blogger ivar said...

Huumorisoolikaga on halvad lood.

7:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kuidas sulle kloostrikontsert meeldis?
Kats

3:52 PM  
Blogger ivar said...

Tore kontsert oli. Istuda oli ebamugav, kitsas ja tagumik jäi valusaks. Ja nägin ainult eesistuja kukalt. Aga kõik muu oli nauditav.

3:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ma olin otse nina vastu lina, st esimeses reas, paks fliistekk kanni all istumist pehmendamas (meil oli kaasas esimesel kontserdil käinu, ta juba teadis, mida ja kuidas).
Aga tore kontsert oli jah, instrumentaalpalad olid mulle suur, aga see-eest meeldiv üllatus. Polegi teisi kuulnud (või kui, siis olen unustanud). Ja noh, ega ma Mahavoki hiilgeaegadel osanud säärasest muusikast ka suurt midagi pidada :)
Mu arust oli väga hea emotsiooniga kontsert. Kohe ilus lõpp puhkusele.
Kats

2:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home