Thursday, April 26, 2007

Mõned pildid Jordaaniast, Iisraelist ja Palestiina aladelt


Jordaania, Ammanist lõunas asuv piiblis jutuks olev mägi. Seal asus ristija Johannesega seotud tempel, kui ma õigesti aru sain. Mäe taga mõne kilomeetri kaugusel on Surnumeri.






Sama künka tipust vaade Surnumere poole, meri paistab heleda triibuna.




Beduiininaine lapsega. Tegelikult on tegemist paikseks jäänud beduiinidega. Pidasid seal kitsi, sain neilt hunniku kitsejuustu, mis on lihtsalt võrratult hea.




Beduiinihärra, kelle üks kits oli haige. Loomaarstist tuttav ravitses kitse, tasuta loomulikult. Tal on alati ravimikohver autos kaasas. Jõime pärast vanamehega teed ja ta rääkis oma värvikast minevikust. Ta teenis 1947. aasta Jeruusalemma kaitsepataljonis, see kuulus brittide alluvusse. Bushi nimetas ta loomulikult Hitleriks ja juutide kohta polnud tal ka midagi head öelda, nagu ikka araablaste puhul.




Iisraeli armee rüüstetöö Palestiina südames Nabluses.




Palestiina Ramallah.



Palestiinas Ramallahs oli meeleavaldus. Tegemist oli nn vangide päevaga. Naised ja lapsed hoidsid käes fotosid oma lähedastest, kes on Iisraeli vanglates. Okupatsiooni ajal on neist vanglatest läbi käinud 25 protsenti kõigist palestiinlastest (ikka neist, kes Palestiina aladel elavad, välismaal on neid 5 miljonit).



0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home