Sunday, August 02, 2009

Merapi vulkaan


Alustasin oma blogi selle vulkaani jalamil. Reis Jaava saarele oli kindlasti kõigist reisidest huvitavaim. Pidevad maavärinad, tugevaim, mida seal olles tundsin, oli 6 palli ümber, kui õigesti mäletan. Neljaseid oli iga päev võib-olla kümmekond, need ehmatasid, aga eriti ei lõhkunud. Need olid kõik järeltõuked suurele maavärinale 2006. aastal, mil hukkus väga palju inimesi. Pilte ja lugusid saab lugeda 2006. aasta juulist blogi eesotsast. Seal on maavärina tõttu aktiivseks muutunud Merapist ka fotosid.


See on Jaava lõunakallas, Yogyakartast umbes kakskümmend kilomeetrit. Tahtsin seal jõe suudmekohas ujuma minna, aga kui laineid nägin, siis tuli meelde küll, et nende eest hoiatati. Jaava lõunakaldal polegi vist kohta, kus ujuda saaks. Põhjas pidavat saama, aga sinna ei jõudnud.
Rannas liiva pole, ainult vulkaaniline puru või sete või kuda seda nimetatakse. See väike majadekompleks oli 2006. aastal peaaegu maatasa. Üks maja nende seas on tuttava oma, kellel käisin abis. Paremale jääb mägisem ala vaheldumisi metsa ja riisipõldudega. Sattusin seal matustele kontvõõraks. Ei sobinud mööda sõita, sest tee oli pikalt leinajaid täis. Kuna seal praktiliselt liiklus puudus, siis ei tahtnud segada ja võtsin pikema puhkuse.




See on Dali järv Jammu & Kashmiris, need piklikud asjandused on paatmajad. Hästi pikad ja lahmakad. Teisel fotol on sama järv paadist pildistatuna. Srinagar ja Dali järv on väga ilusad. Kui õigesti mäletan, siis paatides elas ligi 15 000 inimest, rohkem kui Haapsalus.




Ja need mäed on Himaalaja mäestikus. Google'is näevad välja üsna sarnased lennukist nähtavatega. Delhist Srinagari lennates möödub lennuk eelmäestiku kohal ja kõrgemate tippude kõrval. Väga ilus.


Kui juba nostalgitsemiseks läks, siis vaatasin ka Bagdadi. Tõmbasin oma elupaigale ringi ümber. See on Mohammedi maja ja aed. Sellelt suurenduselt ei paista, aga aia nurgas on Earthis suurendades näha väikest laigukest. See on pisike purskkaev. Kogu Tigrise kaldal paistavad suured hooned, need olid Saddami ministrite elumajad, hirmsuured, hoovides basseinid.
Mohammedi majast umbes kella 8 kohal on suur müüriga ümbritsetud ala, ristmiku juures. See oli Saddami tütre maja. Mohammed elas tähtsas paigas.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home