Sunday, May 24, 2009

Ilmajaam lubab külma dušši

EPL Online teatab põhiuudisena, et uuel nädalal tuleb kuni 24 kraadi sooja. PM Online, et nädala alguses kuni 20 kraadi. Tähtis uudis tõesti. Mai lõpp ju, kas selles on midagi imelikku? Ega praegugi väljas vähem ole. Vähemalt rõdu peal oli täitsa soe. Tuulevarjus lausa palav. Istusin seal ligi kolm tundi. Väiga mõnus. Naabermaja parmud kakerdasid aia tagant kodu poole ja mesilased mööda õunapuuõisi. Täitsa suvi.
Täna oli produktiivne päev. Mõne nädala eest panin kirja, millest järgmine raamat kirjutada. Seni pole õiget hetke olnud, et kirjutama asuda. Täna see hetk saabus ja nüüd sain rõdul kükitades esimesed 10 000 tähemärki kirja. Eks algus olegi raske, edasi läheb libedalt.
Lugesin Daniel Vaariku blogi ja pean temaga jälle nõustuma. Väga piinlik on lugeda Reformierakonna ülbikute sõgedat juttu endiste valitsuskaaslaste kohta. Ligi blogi, Michali kiri erakonnakaaslastele, Ansipi käitumine pressikonverentsil... Täiesti vaimuvaene ja lapsik lalin. Huvitav, mis muudab suured mehed nii lapsikuks (kui mängus pole naised, õlu ja jalgpall), et nad on valmis end avalikult naeruväärseks tegema. Nojah, võim, aga ega seda pea niimoodi teostama, et kõigil ümbritsevatel häbi on. Ju see maksab valimispäeval kätte. Ma ei ole Reformi valija ja minu valikut see ei mõjuta, aga viimati kõige rohkem hääli kogunud ja sellega üsna üleolevalt hoobelnud Ansip saab sügisel külma duši all kaineks. Pohmellll tuleb aga nelja L-iga. Sorry, kaastunne puudub. Eks siis tuleb järgnevatel aastatel keski valitsuse tegemisi jälgida, piinlikkusega või mitte.

3 Comments:

Blogger Naljahammas said...

Aga seepärast ongi temperatuuri tõus uudis, et kui tavapäraselt on mai üsna kena ja soe kuu, siis tänavu on alles viimane nädal lämmimat olemist andnud. Oli ka juba aeg...

3:12 PM  
Blogger ivar said...

Mhm, ju sul on õigus, aga tegelt ma ei tahtnud sel teemal üldse arutada. Niisama ironiseerisin. Postimehe uudis sisaldas umbes kahte lauset ja seda hoiti pikalt põhiuudisena üleval. 20 kraadi sooja pole nüüd küll selline fakt, mida peaks niimoodi kuulutama. Aga eks uudiste väärtus olegi meil langenud. Või siis on kadumas online-inimeste oskus aru saada, mis on väärtuslik ja mis mitte. Pole see asi nii hull midagi, et maailmas pole midagi tähtsamat, kui 20 kraadi sooja. Näed sa, ikka hakkasin jaurama asja üle, mis ei vääri seda - ju ei oska eristada olulist ebaolulisest :). No ei õpi.

4:18 PM  
Blogger Naljahammas said...

Inimene õpib eluaeg, kas mitte:) Jätsin meelega ülejäänud postituse osas ütlemata, sest kogu sellest kompotist olen end eemale hoidnud, hädavajaliku uudiskoguse ainult omandanud. See võib olla üks põhjuseid, miks PM seda nii kaua üleval hoidis. Inimestel (nii lugejatel kui ajakirjanikel) on hädasti vaja vaheldust, valitsuskriis ja pankrotti minev riik on olulised muidugi, aga neid on oksendamiseni kajastatud ja mis seal salata, minu igapäevaelu ei mõjuta vähimalgi määral see, mis päeval Ansip ja Rahvaliit täpselt oma läbirääkimisi peavad. Ja majanduskriis ei lähe sellega üle, kui iga päev sel teemal massiliselt uudiseid kütta, masendust rahakoti kõhnumise üle tunneb igaüks ise niigi, seega nii otseses kui kaudses mõttes kuluvad lilled ja liblikad vägagi ära. Vihm ja külm mõjutavad mind palju rohkem - mis selga panen ja kas lähen rattaga tööle või mitte, kui nüüd niimoodi lihtsustatult öelda:)

Näh, sattusin hoogu, tuli na pikk komm.

6:49 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home