Thursday, March 12, 2009

VBÕMA ehk Vilep, Brüssel, Õnne, Macbook, Ajalootund

Saabumas on nädalavahetus ja sellega seoses taaskord dilemma - kas teha tööd või võtta lõdvalt? Kuna mul on raamatust nii umbes kahe peatüki jagu teksti puudu, kuid märtsi lõpuks peab valmis olema, siis igat nädalavahetust võtan valuliselt, kui silpigi ei kirjuta. Sel nädalavahetusel ilmselt jälle looderdan, sest Haapsallu pidi tulema Heiki Vilep. Miks ma küll arvan, et leian end tema, Oti, Aidi ja paljude teiste toredate kamraadide seltsis pralletamas... No näis.
Mõnes mõttes on isegi hea, et olen raamatust mõne nädala eemal olnud. Loen jälle värske pilguga vana teksti üle ja teen parandusi, mida ikka tuleb vahest teha. Indias istudes olin iga päev sügavalt teemas sees ja ju jäi paljutki märkamata, mis nüüd silma hakkab.
Lähiaja sündmustest veel niipalju, et järgmine nädal katsun olla Pärnus ja minna Õnne Pärli näituse avamisele ning teha ühtlasi temaga ka intervjuu Afganistani teemadel. Enne kui ta jälle sinna ära põgeneb.
Ja aprillis käin lühireisil Brüsselis, kus toimub mingi imelik "suveülikool". Teemadeks majanduskriis, ajakirjandus, EL ja bla-bla-ei-mäleta-mis.
Ja järgmisel laupäeval on Haapsalus SEE teatris "Ajalootund". See on kunagiste Haapsalu kuulsamate bändide taaskohtumine. Vist mingi seitse või kaheksa bändi esinevad. Õudusega avastasin, et kahest-kolmest käisin ise ka läbi. Nende nimed muutusid nii kiiresti tollal, et ei mäleta, millises täpselt olin. Lõssi Pen'is ja Ballantine's'is kindlasti, aga kas ka Hard'is ja Brainduster'is, see pole enam meeles. Lõssist sai lihtsalt hiljem Hard ja Ballantine's'ist Brainduster.
Lisaks Haapsalu kaabakatele tulevad lavale koledad rokkarid ja punkarid Viljandist ja Pärnust ja kuskilt veel. Igatahes näeb palju vanu tuttavaid.
Aga kõige raskem on praegu taluda seda, et ootan uut arvutit, mis on kuskil... no kuskil ta on. Jõuan lõpuks ometi tagasi Macimaailma. Mida rohkem ma MacBooki peale mõtlen, seda rohkem imestan, kuidas olen viitsinud PC-dega nii kaua jännata. Ühtlasi hakkan uuesti tegelema küljendus- ja kujundustööga, alustan enda raamatust ja katsun kohe sinna otsa ka järgmise raamatu teha. Aasta reisiraamatu valimisel otsustasin, et tuleb vanad reisid kirja panna. Pildimaterjali on tohutult ja eks lugusid ole ka rääkida. Tundub, et reisiraamatud hakkavad inimesi järjest rohkem huvitama.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home