Saturday, November 04, 2006

Kas meie partnerid on puudulikud?

Paari päeva eest avaldas Päevaleht ühe esmapilgul tühise artikli.
Eesti kaitsevägi on suurema kärata loonud NATO küberkaitsekeskuse, mille eesmärgiks on NATO vastavate doktriinide väljatöötamine ja tegeliku tehnilise küberseire tegemine. Keskuse missioon on luua ka uusi küberterrorismi vastaseks võitluseks vajalikke tehnikaid ning selle esmane töövõime on kavas saavutada aastaks 2008. Kaitseministeeriumi avalike suhete nõuniku Aet Kuke sõnul peab Eesti vajalikuks saavutada küberkaitse valdkonnas NATO-s strateegiline nisivõime. Küberkaitsekeskus varustatakse tehnikaga NATO riikide baasil. Keskuse rajamist puudutasid oma hiljutisel kohtumisel ka Eesti ja USA kaitseminister. EPL
See tähendab, et me hakkame üsna tihedat koostööd tegema ka USA-ga. Mis seal ikka, aga lugedes, kuidas USA avaldas kogemata netis Iraagi tuumaprogrammi tõestamiseks ülimalt salastatud andmed, kus olid ka tuumapommi loomiseks seninägematult täpsed juhtnöörid, siis tekib küll hirm, et kellega me koostööd teeme. Küberkaitse... Come on!
Kuidas saab olla võimalik, et sellist infot valdavas asutuses, ministeeriumis või mis tahes koht see ka oli, mis andmed avaldas, töötavad inimesed, kes ei suuda ilmselt oma pangakaardi pin-koodigi saladuses hoida. USA vaenlastel on ikka lihtne elu...
2003. aasta lõpul külastasin Iraagis Bagdadist mitte väga kaugel asuvat paika, kus kunagi asus mingi tuumaobjekt. See oli üks neist paikadest, mida USA 2003. aasta kevadel Iraaki rünnates väitis olevat koht, kus Saddam salaja tuumapommi valmistas. Ehk siis üks paikadest, milles toimuva tegevuse pärast oli vaja Iraaki rünnata. Rääkisin kohalikega samal teemal, nad naersid mu naiivsuse üle, kui küsisin, kas siin valmistati enen USA õhurünnakuid tuumapommi või midagi, mis aitaks tuumarelva valmistada. Üks mees tunnistas, et jah, seal oli kunagi midagi pistmist radioaktiivsete ainetega ja võib-olla tõesti... Ta töötas ise sama objekti territooriumil abitöölisena, kuid polnud kordagi ruumides sees käinud, sest seda luba tal polnud. Seega ei osanud ta USA väiteid ümber lükata. Aga seal oli üks suuuuur "aga". See nn tehas hävitati juba mitu aastat enne USA rünnakut. Selle tegid maatasa Iisraeli raketid. Seda just sellepärast, et seal arvati olevat tuumaobjekt.
Seega ei oleks see objekt saanud olla kuidagi üks neist põhjustest, miks oli vaja Iraaki rünnata. Neid objekte võis olla kuskil mujal, aga see paik see kindlasti polnud. Aga nagu hilisemad raportid on näidanud, USA ei leidnudki tuumarelva tootmisest selgeid jälgi. Aga mis seal enam, tegu on tehtud, kolme aastaga on rohkem tapetuid, kui Saddam suutis inimesi oma valitsemise ajal teisi ilma saata. Ju see on siis USA "demokraatia levitamise ja tuumahirmu peletamise" hind.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home