Sunday, May 17, 2009

Puugifestival algab

Laupäeval oli Haapsalus pungifestival, aga sel suvel on oodata ka puugifestivali. Puugid panid juba eelmisel aastal siin päris ägeda bändi kokku. Poolsada nakatunut oli. Ehk sel aastal nii halvasti ei lähe, äkki külm talv aitas. Mullu oli talv soojem ja see neile kaabakatele meeldib.
Kõige rohkem said inimesed Haapsalus puugi kraesse Paralepa metsas, aga sellel on ka selge põhjus - seal käiakse jooksmas ja kepikõndi tegemas. Kirjutan sellest teisipäevases Lääne Elus.
Eestis on kõige ohtlikum koht alati Saaremaa. Seoses sellega ongi mure, sest Ronja läheb sinna klassiekskursioonile. Käivad üsna palju looduses. Ise sain kahe aasta eest Saaremaal paari tunniga endale 12 puuki külge, aga eks ma sattusin nende paradiisi ka. Tegin metsas tööd. Olin ikka päris mures. Ainult üks vaktsineering oli sel ajal tehtud. Kusjuures tekkis täitsa tunne, et no nüüd on palavik, liigesevalu ja mis veel. Eks see tuli kartusest, et ju mõni kümmekonnast puugist ikka mind borrelioosi või entsefaliidiga nakatas.
Puukide vastu on mingid tõrjevahendid ka, tervisekaitsjad soovitavad üht kindlat, kirjutan sellest ka lehes. Peamine on end kaitsta ikka riietega.
Tegin lehe jaoks graafiku Läänemaa nakatumiste kohta, panen siia ka üles.

2 Comments:

Anonymous ronja said...

Ära väga muretse, mul ju 3 süsti tehtd :)

1:14 PM  
Blogger ivar said...

tore :). Aga süst borrelioosi vastu ei aita. Nii et ole ettevaatlik ja iga päev vaata üle, et keegi ennast kuskile külge pole imenud.

1:18 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home