Monday, April 27, 2009

Tulge reedel appi ja laupäeval tasuta raamatute laadale

Nüüd on täpselt teada, millal tasuta raamatute laat toimub. Laupäeval, 2. mail kl 10 Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis. Kestab kella 15ni.
Haapsalu inimesed on laadast kuulnud, aga teistele veel selgitusi. Mõte sai alguse umbes kuu aja eest, kui Rein Sikk koos oma mõttekaaslastega Rakveres esimese sellise laada korraldas. See läks neil hästi korda, raamatuid oli palju ja rahvast tuli ka väga palju kohale. Siis mõtlesingi, et kuna idee on nii geniaalselt hea ja lihtne, siis tuleb sama asi ka Haapsalus teha. Meil on sellist laata veel eriti vaja, sest Haapsalus pole juba mõnda aega raamatupoodi. On ainult kaubanduskeskuste raamaturiiulid koka-, eluloo- ja lasteraamatutega.
Vähemtähtis pole ka see, et raamatud on kallid, kuid laadalt saab kõike tasuta.
Raamatuid kogunesid nii, et kirjutasin üleskutse ja avaldasin reklaame, et inimesed tooks kodus niisama seisvaid teoseid. Toodigi, ja kuidas veel.
Ma ei arvagi, et laadal on ainult head raamatud. Loomulikult on igasugust kirjandust, aga on ka väga head lugemist. See on justkui läbilõige eesti pere raamatukogust, mis on kogunenud nii umbes 1960ndatest aastatest tänaseni. Seega leiab kõike.
Tehes täna Urmas Lauriga ETV jaoks telelõiku pakkusin, et raamatuid on umbes 6000. Nii et päris koletu hulk, mille seast leiab lugemist igale maitsele.
Seoses sellega on mul sõpradele palve: kui on keegi, kes ei lähe reedel mõttetalgule ja tahaks aidata, siis ootan Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaali appi raamatuid teemade järgi sorteerima. Lauad on olemas, vaja raamatud pappkastidest välja võtta ja õige alajaotuse järgi laule tõsta. Ilukirjandus siia, lasteraamatud sinna, ajakirjad tänna... Lihtne. Kuna kogus on päris suur, siis üksi ei saa ilmselt hakkama. Või siis laupäeva hommikuks saaks :).
Ja kui keegi tahab mõttetalguid pidada, siis jõuate sealt enne läbi käia ja hiljem kultuurikeskusse tulla. Ju ma nokitsen seal pikalt.
Kui keegi tuleb kaugemalt, et pärast sorteerimistalgul osalemist niisama Haapsalus ilusat ilma nautida ja laupäeval ka laadal osaleda, siis leian teile öömaja vaatega viigile ja kurameerivatele luikedele. Kui tekkis huvi, siis helistage 5680 4407.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home