Thursday, August 06, 2009

Leht ei tule valge, daam küll

Täna algavad Valge Daami päevad, mis tõotab kuni pühapäevani tihedat sebimist nii enda jaoks kui ka rahvarohket sebimist linnas. Kes kavatseb näiteks perega siia tulla, siis soovitan käia läbi Kokamäe galerii kõrvalmajast, kus kindlatel aegadel saab stilisti abiga fotosid teha. Tegemist on stiilifotodega eri aegadele omaselt. Näiteks 1930. aastad. Stilist teeb soengud ja vastava meigi. Päris naljakas.
Tasub minna ka Valge Daami vabaõhuetendust vaatama, sest see on päris hea. Eelmine aasta oli sama, aga tänavu muudeti seda natuke. Eelmisel aastal vaatasin ja mulle meeldis. Selle etendusega on alati olnud kahtlus, et tea, kuidas siis seekord välja kukub. Nüüd on aga kukkunud välja üle aastate parim. Humoorikas ja seikluslik. Asukoht kiriku juures on ka mu meelest parim, mis kunagi olnud.
Ja tulge raamatulaadale. Ega neid ju Eestis palju tehta.
Ja homme-ülehomme on Lihulas keskaja päevad, rüütliturniir ja lahing. Kah huvitav ettevõtmine.
Siis on veel igasugu väiksemaid prallesid. Kiltsis saavad kokku Ladade omanikud, rallitavad ja teevad kiiruskatseid, mis ilmselt väga kiired pole, aga mine sa neid tea.
Tänane ilm on vähemalt praegu kl 8 paiku selline, mis soosib linnas uitamist - lausa palav ja ühtegi pilve pole taevas.
Enne pidustusi tuleb veel tööpäev mööda saata. Täna teatab Keskerakond, kes on nende linnapeakandidaat. Teistelt on teada Sukles ja Danilov.
Homsest lehest saab veel lugeda sellest, et surnuaia taha on maetakse lemmikloomi, Paralepa vesi tekitab tundlikematel inimestel löövet, Saunjasse ehitab Olari Taal looduskeskust (ikka heategevuslikult, nagu tal kombeks, hoidudes ise varju). Ise kirjutan linnapeakandidaatidest autoriveeru, Sten Hankewitz kirjutab Londonist pikemalt, mis oli seal läinud nädalal meedias põhiteemad ning tänasest hakkame avaldama Raadio 4 vaatleja Ivan Makarovi meediakommentaari, mis on teatavasti peamiselt vene meediast. Hea lugemine. Mati Mandlilt on pikem lugu keskaja päevadega seotult Lihulast, mille all on peidus teine linn ja mille väljakaevamist takistab tehnoloogia puudulikkus ning mida sealt leida võib. Ja üks suvine lugu on ka - mustikate kaubandusest. Tädikesed kurdavad, et neid ei osteta siin kokku ja ei saa raha teenida, kuigi metsad on marju täis. Eks siis tuleb endal rohkem kooke küpsetada. Maru-Liis igatahes teeb seda kogu aeg, inshallah.
Ja siis on veel piltuudis presidendist ja meie Gunnarist. Ilves käis siin ükspäev ja kohtus tänaval muidugi Gunnariga, kes on alati õigel ajal õiges kohas varnast võtta. Gunnar soovis talle endal omaselt: head elu! Tore.
Nii et peaks olema lugusid mitmele maitsele.
Uus nädal tõotab palju tööd, aga teemasid on ka palju ripakil. Tuleb verevahetus - noor ja tubli Kelli asendub asendamatu Lehtega. Nii et tasakaal paigast ära ei lähe.
Järgmise nädala Augustibluusist niipalju, et Nikolaj Andersen Taanist esineb juba neljapäeval Tallinnas klubis Varblane, kus on festivali soojenduspidu. Reedel on tal õpituba ja laupäeval mängib raudteejaamas. Võimalik, et ka tänavail. Augustibluusi pilet on päris soolane, kuid Augustibluus pole kunagi kuulajaid alt vedanud ja tasub tulla. Saan ise küll tasuta, aga iga kell maksaks 400 krooni ümber Augustibluusi eest, kui kaks korda rohkem Madonna kontserdi eest.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home